דף הבית : שרותים משלימים : הפעלת קפיטריה
הפעלת קפיטריה
.

הפעלת קפיטריה

הפעלת קפיטריה מחייבת להיות מצוידים בשורה של כישורים ויכולות וכמובן גם – בממון. קפיטריה היא מקום שבו מדי יום סועדת קבוצה גדולה של אנשים, בעיקר בשעות הבוקר והצהריים, המחייבת שמירה קפדנית על איכות המזון, טריותו, שימורו בתנאים נדרשים של קור ושל חום.

הפעלת קפיטריה מחייבת קשר שוטף עם ספקי סוגים רבים של חומרי גלם ומזונות מוגמרים, יכולת להכין אותם ולהגישם בתנאים נאותים. בשל הדרישה להיגיינה, דרישה שנמנית בוודאי עם תנאי הסף הנדרשים לזכייה במכרז, יש הכרח להקפיד הקפדה יתרה על הסדר, הניקיון, הבטיחות- וכל מרכיב והיבט שקשור להיגיינה.

על מנת להפעיל קפיטריה נדרש גם כוח אדם מקצועי ומיומן, יכולת עמידה בלחצים (בשעת או בשעות העומס) יד על הדופק כל משך הפעילות של המקום, יכולת לתת מענה במצבים משתנים, יחס אנושי- לדוגמה, כאשר מי מהסועדים מתלונן על איכות מזון מסוים או על מחסור זו יש להשיב לו תשובה מכובדת, עניינית, גם אם היא לא בהכרח תניח את דעתו.

על מנת להציע מועמדות למכרז להפעלת קפיטריה חשוב לקרוא בעיון ובקפידה את כל תנאי המכרז ולהגיד לעצמכם בכנות וביושר האם אתם מסוגלים לעמוד בהם. מזון, במהותו, הוא תחום מורכב ורגיש והציפיות של הסועדים היא להיותו איכותי, טרי, טעים ומשביע.

אף שקפיטריה שונה במרכיבים מהותיים ממסעדה, נכון לנהוג גם בה על פי התפיסה שהלקוח תמיד צודק ( גם אם אינו צודק, שהרי מי מאתנו תמיד צודק?!) ובכל מקרה ובכל תנאי הוא ראוי לקבלת מענה אנושי אדיב, קשוב וסבלני.

אם אתם מצוידים בתכונות, בכישורים, בציוד ובאמצעים, בכסף ובאנשים שמסוגלים להפעיל ולנהל קפיטריה אתם ודאי יודעים כי אתם ניצבים בפני אתגר מורכב ותובעני, אשר יחייב אתכם מדי יום להוכיח כי הבחירה בכם היתה מוצדקת.




שם :
אזור מגורים :
דואר אלקטרוני :
נושא / כותרת :
תוכן :